Header Ads

Kalp Sağlığınız için Yaşasın Balık Yağı!

Sağlıklı bir kalbe sahip olmak son derece önemli. Tamamı kas dokusundan oluşan bu organ basitçe hayatımızın kaynağını temsil ediyor. Bütün vücuttaki kan akışını sağlayan bu organa doğru bakmanın şartı ise bütün bir vücuda doğru bakmaktan geçiyor. Zira ruh ve beden sağlığı bir bütün olarak kalp ile alakalı. Peki balık yağı tüketmek kalp sağlığına katkıda bulunabilir mi?


Kalp Sağlığı İçin Omega-3

Kalp sağlığı büyük oranda beslenme alışkanlıklarımızla ilgilidir. Aşırı yağlı ve düzensiz beslenmek vücut yağlanmasını arttırır ancak bu yağlar sadece vücudun etrafını sarmakla kalmaz, damarlarda da tıkanıklıklara neden olur.Elbette her yağdan korkmak gerekli değildir. Nihayetinde yağ tüketimi de vücut sağlığı bakımından gereklidir. Vücut için yararlı olan yağlardan biri de balık yağıdır.

Kalp Krizi Sonrası Omega-3

Omega-3 yağ asitleri üzerine gerçekleştirilen bir araştırma, bu yağ asitlerinin kalp krizi sonrasında kalpte oluşan hasarları azaltabildiğini göstermiştir.Bu durumu önleyen ya da iyileştiren tedavilerin oldukça az olduğu bilinmektedir.

Balık yağlarının kalp sağlığına olan bir diğer etkisi ise kalp yetmezliği olan bireylerde aritmiyi engellemesidir. Aritmi, kalp ritimlerindeki düzensizliklerin genel adıdır. Kalp çarpıntısı ise en yaygın belirtisidir.

Bunların yanı sıra balık yağının hava kirliliğinin kalp üzerindeki olumsuz etkilerini azalttığını da çeşitli araştırmalarda ispatlanmıştır. Örneğin 2012 yılında ABD’de yapılan bir araştırmada, 29 orta yaşlı yetişkin 4 hafta boyunca her gün 3 gr. balık yağı kullanmış, günde 2 saat boyunca kirli havaya maruz bırakılmışlardır. Araştırma sonucunda balık yağı kullanan grubun plasebo alan gruba göre, daha az negatif etkiye maruz kaldığı ortaya çıkmıştır. Omega-3 yağ asitleri, kirli havanın kalp ve yağ dokusu üzerindeki olumsuz etkilerine karşı koruma kalkanı görevi görmektedir. Eğer kalabalık bir şehirde yaşıyorsanız balık yağı hapının günlük hayatınızın bir parçası olması hava kirliliğinden daha az etkilenmenizi sağlayacaktır.

loading...
Ã?nizleme

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.